Blogginlägg 13 februari, 2014

Februari dessert med Brännland Iscider och Tapas Umeå.

Ja, vi vet. Alla hjärtans dag. Kan vi låta bli? Nej, vi kan inte låta bli. Varför? Jo, Brännland Iscider är ju själva definitionen på romantik. Sötma & syra, kyla & värme. Som kärleken självt.

Vi bad Petter Thylin på Umeå-krogen Tapas att presentera en dessert för och med Brännland Iscider inför Alla Hjärtans Dag. Uppdraget var att ta fram ett recept som går att göra hemma, passar årstiden och som går att äta utan att döda all romantik efter middagen. Inför en romantisk kväll med den man älskar vill man ju inte vara alltför mätt efter middagen. Desserten måste alltså vara lätt och det får gärna vara möjligt att mata sin partner (på ett helt anständigt sätt förstås). Möjligheten att använda en sked är alltså av avgörande betydelse. Vi tycker att Petter träffade precis rätt.

Hjortronsoppa smaksatt med Brännland Iscider & serverad med krossade mandelbiskvier och vaniljglass

Klicka för att informera Gmail om att den här konversationen är viktig.” data-tooltip-align=”b,l” data-tooltip-delay=”1500″ style=”box-sizing: border-box; color: rgb(86, 86, 86); font-family: Muli, ‘Futura STD’, sans-serif; font-size: 10px; line-height: 12px;”> För 4 personer

400 gr Hjortron

1/2 dl vatten

50 gr ljust Muskavadosocker

2 msk Brännland Iscider

1 näve krossade mandelbiskvier

4 kulor vaniljglass av god kvalitet

  • Värm upp hjortronen, vattnet och muskavadosockret i en kastrull, mosa försiktigt hjortronen.
  • Sila hjortronen genom en finmaskig sil.
  • Smaka av hjortronsoppan med Brännland Iscider, tillsätt ev lite mer muscavadosocker. Smaken ska vara frisk inte sur.
  • Värm upp soppan innan servering men koka den inte. Servera med en god vaniljglass och de krossade mandelbiskvierna.
  • Tillsammans med Tapas och Petter Thylin önskar vi er en fantastisk Alla Hjärtans Dag.

    Petter Thylin ägare av Tapas. Foto: Tina Skiöld

    Foto Tina Skiöld.