Pressmeddelanden 15 oktober, 2014

Brännland Cider vid Matbordet. ”Cooking With Friends” på Mathias Dahlgren.

Det är med stor glädje som vi delar med oss av nyheten att vi fått i uppdrag att gästa Matbordet hos Mathias Dahlgren den 26:e november.

Matbordet är Mathias Dahlgrens senaste innovation där ett mindre antal gäster bjuds in att äta och umgås över ett specifikt tema eller utvalda råvaror. Så här beskriver Mathias Dahlgren själva Matbordet;

”Kring Matbordet skapar vi tillsammans med er en här och nu upplevelse med säsongens råvaror, inblick i processen och närheten till kompetens som ger ett levande samtal. En ny spännande måltidsupplevelse.

Matbordet har plats för 10 gäster och varje dag händer det saker av olika karaktär. Just nu utgår vi från tre grundaktiviteter; på måndagar och tisdagar får kocken fria händer i ”Radikal matlagning”, på onsdagar delar vi kunskap genom ”Cooking with friends” och på torsdagar och fredagar bryter vi bröd med nya människor och tillagar mat från fem utvalda råvaror i ”5 råvaror”.”

Under rubriken ”Cooking With Friends” har vi valt att mötas under temat ”Det Svenska Dryckesäpplets Framtid” och ser fram emot en spännande måltid och ett gott samtal. Mer information om evenemanget hittar ni här.

Väl Mött.

Med svenska äpplen & norrländsk kyla ska brännland cider skapa en exklusiv iscider för en krävande internationell marknad. Begynnelsen på en nordisk vintradition.

Brännland Cider startade 2010 som en dröm om att göra cider på Norrlandsäpplen. E!er två års försök, misslyckanden och nya upptäckter kom vi till slutsatsen att svenska äpplen i kombination med det kalla norrländska klimatet lämpade sig allra bäst för att framställa Iscider, eller som den kallas i sitt ursprungsland, Cidre De Glace.