Nyheter 20 november, 2014

Brännland Iscider fat

I samband med att vi avslutar buteljeringen av 2013 så har vi äntligen och till slut också startat vårt försök med fatlagring. Vi har i all blygsamhet börjat med ett begagnat Bourgogne-fat från Louis Latour, ett så kallat Bourgogne Tradition, som har varit fyllt med vitt vin tre gånger innan vi fick det. Vi vill komma åt en kontrollerad, positiv oxidation av iscidern med så lite genomslag av ek som möjligt med målet att presentera en rundare, väl integrerad iscider. De förebilder från Kanada och USA som vi har smakat ger vid handen att iscider vinner enormt mycket på att lagras på begagnade fat men vi vet inte hur iscider på svenska äpplen beter sig under liknande förutsättningar. Så, som vanligt får vi vänta. Vi gissar på sådär 12 månader vilket gör att Brännland Iscider Fat 2013 släpps till jul 2015. Vi tror att det blir värt väntan.

/Brännland Cider