Pressmeddelanden 29 december, 2014

Bröderna Åkerlund, Brännland Iscider och Comté

Tillsammans har Per och Lars Åkerlund utgjort en viktig faktor för att lyfta Umeå och Norrland gastronomiskt. Sedan starten av butiken DUÅ, en gastronomisk butik som inte bara fokuserar på att presentera produkter och råvaror från hela världen till Umeå-borna utan också på att, genom utbildningar och mat och vinevenemang, har de båda arbetat oförtröttligt för att lyfta hela stadens utbud och gastronomiska nivå.

I november i år tog de ytterligare ett steg i utvecklingen genom att öppna Open/Closed, en cocktail-bar med Emil Seth Åreng bakom bardisken och på det öppna vinbaren Råvarubaren med ambitionen att servera ett stort och rörligt utbud av kvalitetsviner tillsammans med enkel men högkvalitativ mat med bas i butikens utbud. Open/Closed & Råvarubaren har på bara några veckor pekat ut riktningen för restaurangerna i Umeå för framtiden med sin blandning av enkel mat, bra viner och avslappnat umgänge.

Vi frågade Per och Lars hur de vill servera iscidern och de tipsade oss om en kombination som en av deras stamgäster på Råvarubaren brukar beställa. En enkel för eller mellanrätt medan man sakta njuter ett glas Brännland Iscider.

Comté med honung, tryffel och rostade hasselnötter.

Rosta hasselnötter lätt i en torr panna. Skär en lagom tjock skiva Comté extra och lägg på en tallrik. Ringla lite honung över osten, hyvla tryffel (valfri mängd här men ju mer desto bättre förstås) över ost och honung och sprinkla lagom med rostade nötter över anrättningen. Njut.

Brännland Iscider (artikelnummer 2918) finns på drygt 200 Systembolag. Klicka här att finna Brännland Iscider på någon av Systembolagets butiker.

/Brännland Cider

Med svenska äpplen & norrländsk kyla ska brännland cider skapa en exklusiv iscider för en krävande internationell marknad. Begynnelsen på en nordisk vintradition.

Brännland Cider startade 2010 som en dröm om att göra cider på Norrlandsäpplen. E!er två års försök, misslyckanden och nya upptäckter kom vi till slutsatsen att svenska äpplen i kombination med det kalla norrländska klimatet lämpade sig allra bäst för att framställa Iscider, eller som den kallas i sitt ursprungsland, Cidre De Glace.