Pressmeddelanden 4 juni, 2015

Brännland Iscider 2013, 33 Bx, vinner isvinsklassen på Dansk Fruktvinshow 2015

Dansk Fruktvinshow utsåg Söndag den 31:a maj Brännland Iscider 2013, 33 Bx till vinnare i isvinsklassen 2015. Årgången tilldelades en silvermedalj men poänglistan visar att man var mycket nära ett guld, en medalj som ännu inte i showens historia utdelats till en jäst produkt. Tävlingen bedöms av några av Danmarks mest framstående sommelierer, vinhandlare och journalister.

Vi är förstås enormt glada över att så tidigt i vår historia ha lyckats att få fram produkter som kan hävda sig gentemot andra producenter i Skandinavien. Det är en bekräftelse om att vi är på rätt väg mot målet som vi har om att producera en iscider som kan räknas bland världens bästa.

Brännland Iscider 2012, 38 Bx, tilldelades en bronsmedalj.

Med svenska äpplen & norrländsk kyla ska brännland cider skapa en exklusiv iscider för en krävande internationell marknad. Begynnelsen på en nordisk vintradition.

Brännland Cider startade 2010 som en dröm om att göra cider på Norrlandsäpplen. E!er två års försök kom vi till slutsatsen att svenska äpplen i kombination med det kalla norrländska klimatet lämpade sig allra bäst för att framställa Iscider, eller som den kallas i sitt ursprungsland, Cidre De Glace.