Nyheter 29 juni, 2015

Vin eller cider? & Brännland Ice med Hampus Thunholm – Brännland Cider juni

I cideriet tar vi semester. Årgång 2014 ligger på kalla tankar inför buteljering i september. I augusti ska vi blenda, avgöra hur mycket som ska läggas på fat i år och släpper nyheter inför hösten. Tack för att ni har följt oss ytterligare ett år. Brännland Cider har växt och utvecklats ytterligare och vi tror att det kommer att synas när vi presenterar årets cider.

Är Brännland Iscider ett vin eller en cider?

Vi får ofta frågan om Brännland Iscider är en cider eller ett vin, en motiverad fråga i Sverige, där definitionen av cider är minst sagt luddig. En iscider är förstås en cider eftersom den är gjord på äpplen men till skillnad från andra typer av cider så används den också mer som ett vin.

För att förklara närmare hur vi ser på saken så spelade vi tidigare i våras in en video där Andreas Sundgren Graniti, grundaren av Brännland Cider, berättar om hur han ser på cider och vin och vad som är vad och varför. Ta några minuter och titta igenom den om ni undrar eller om ni bara vill veta mer om cider eller Brännland Iscider i största allmänhet.

Brännland Ice, vuxen lemonad av Hampus Thunholm

I mars hade vi den stora förmånen att få vara med som sponsor till Din Vinguide:s årliga evenemang Vin Möter Mat där producenter möter vinälskare och kockar under en intensiv eftermiddag och kväll för att diskutera mat och dryck i Sverige och avnjuta en gemensam middag.

Som sponsor fick vi chansen att visa upp Brännland Iscider från flera olika synvinklar och vi bad Hampus Thunholm från Bottles Bar i Stockholm att blanda en schysst cocktail till vår och sommar. Hampus steppade som vanligt upp och blandade en Brännland Ice. En läskande och väldigt vuxen lemonad med ett hjärta av iscider. Kolla in hur han gjorde och ta er gärna tid att pröva själva. Lysande i den sommarvärme som vi hoppas ska rulla in över landet i juli.