Pressmeddelanden 2 september, 2015

​Brännland Cider släpper begränsad upplaga av “P”. En helt ny svensk cider.

Idag släpper Brännland Cider en begränsad upplaga om 1.200 flaskor av sin helt nya svenska cider P. P, som står för Pernilla och Perle, är en halvtorr lätt pärlande cider som kan drickas som aperitif, ackompanjera asiatisk mat eller serveras till något så enkelt som fläskkarré med äppelkompott.

Profilmässigt fyller “P” en ny roll i Brännland Ciders sortiment men markerar också något nytt i svensk cidertradition. En cider med en unikt svensk profil utan förlaga i andra cidertraditioner.

P är framförallt en bröllopsgåva från Brännland Ciders VD och grundare till sin hustru.

Andreas Sundgren Graniti om P
“P är en bröllopsgåva till min hustru Pernilla. Under sommaren 2014 var jag orolig för att vår iscider från skörden 2013 inte skulle bli så bra som jag hade hoppats på. Min hustru slog vad med mig att iscidern tvärtemot mina farhågor, skulle bli bättre än året innan.

Hon fick mig också att lova att jag skulle bjuda henne på Champagne varje gång någon bekräftade hennes föraning.Hon fick rätt och till slut var jag skyldig henne så mycket Champagne att jag beslutade att skapa en helt ny cider döpt efter henne. P är resultatet.

En klarsynt, pärlande cider som ska serveras svalt och gärna inför en måltid, som en föraning om det goda som ska komma.”

Smaknoter “P”
UTSEENDE Briljant lätt & pärlande. Ljust gyllene med grönt skimmer. DOFT Vinös, vita blommor, skal av grape- frukt och äppelkompott. SMAK Frisk, elegant medelfyllig karaktär. Påminner om en elegant Auslese. Lätt sötma och balanserad syra.

Produktfakta P
BRÄNNLAND CIDER – P • PERNILLA • PERLE, ALKOHOLHALT: 8,5% BUTELJERAT: Augusti 2015 UPPLAGA: 1.200 flaskor à 75 cl FLASKOR PER KARTONG: 6 st LEVERANS: från 2 SEPTEMBER 2015.

Horeca kontakt: Wine Trade, post@winetrade.se

Övriga förfrågningar: order@brannlandcider.se

Bilder: Johan Gunséus, OBS skall anges som fotograf vid bildanvändning

Brännland Cider producerar, med Västerbotten som bas, iscider och cider på 100% svenska äpplen för en nationell och internationell marknad. Från 2012-2014 har Brännland Cider producerat iscider, ett dessertvin gjort på äpplen med sina historiska rötter i Kanada. Brännland Iscider 2013 finns till försäljning mot Horeca och i Systembolagets fasta sortiment med artikelnummer 2918.