Med bakgrund i den tillväxt bolaget sett under det senaste året har Brännland Cider beslutat att expandera sin produktion under 2016 och framåt. Expansionen innebär investeringar i ökad-jäsningskapacitet men också i en musteri-anläggning från Bucher-Vaslin.
Brännland Ciders VD Andreas Sundgren Graniti
– Utvecklingen under året har lett oss till slutsatsen att vi måste ta steget och investera i ökad kapacitet tidigare än beräknat. Under 2015 har vi mer än fördubblat försäljningen och introducerat nya produkter i den svenska marknaden. Dessutom har den engelska marknaden, med inklusionen i Selfridges sortiment under hösten, öppnat upp nya möjligheter. Investeringarna kommer, bortom expansionen, att innebära bättre råvaruutnyttjande och en potentiellt högre kvalitet på den färdiga cidern. Vi förblir förstås en liten hantverksmässig producent med fokus på att producera tillsatsfri cider på enbart svenska äpplen och på en kvalitetsnivå som ska kunna hävda sig internationellt.
Press i urval om Brännland Cider,
”Klarast på den svenska dryckeshimlen lyser just nu Brännlands iscider.”
Jens Dolk, White Paper no 5 2013
“En cider som för alltid kommer att förändra hur vi ser på cider och svenska äpplen.”
Johan Sjöstedt, Allt Om Vin no 10 2014
“Vilken koncentration! Fem solar av fem möjliga!”
Bengt Frithiofsson, TV4 morgon 17:e september 2015
Kontakt Brännland Cider AB, Andreas Sundgren Graniti, 070-3458595
Kontakt Norrlandsfonden, Anna Hedström, 070-279 88 23
Kontakt Almi Nord, Henrik Nygren, 070-697 79 81