1 december, 2015

Brännland Iscider – månadsbrev november 2015

Nytt iscider-år

Just när kalenderåret går mot sitt slut så startar iscider-året upp. Medan resten av befolkningen sakta men säkert betar av sina julklappslistor och sjunker allt djupare i julfåtöljen så spanar iscider-makaren på väderleksrapporten och hoppas på mer kyla. December 2015 markerar ett steg framåt i vår verksamhet eftersom vi, som vi har berättat tidigare, har investerat i ett helt nytt musteri som tas i bruk i december. Dessutom förbereder vi oss för att jäsa mer cider under 2016 än vi någonsin trodde skulle vara möjligt.

Brännland Iscider 2013

I skrivande stund står tonvis med äpplen i lager hos oss och väntar på pressning. De tar en hel del plats så det är tur att Brännland Iscider 2013 är på väg att ta slut i vårt lager. Av den ursprungliga årgången finns bara ett mindre antal flaskor kvar och vi räknar med att de tar slut i december. För er som vill lägga undan och inte har köpt på er tidigare så är det alltså dags att göra det. Vi kan nog börja lova att de utvecklas med åren framöver.

Brännland Iscider Ellenäs Lobo och vår helt nya cider, Pernilla/Perle, är båda slutsålda för länge sedan och Brännland Iscider 2014 är buteljerad men vilar i väntan på släpp under januari 2016.

Serveringstips inför julen

Brännland Iscider hör skördetid och vinter till. Skördetidens smaker och vinterns tid till eftertanke. Vi har skrivit ihop lite allmänna serveringstips som går att spara i form av en pdf, att sätta på kylskåpet själv eller att skriva ut och lägga med i form av ett gåvobrev för den som har tänkt att ge bort en flaska iscider i julklapp. Serveringstipsen hittar du här.

God jul och gott nytt år från oss till er.

/Brännland Cider