Brännland Iscider 2014 buteljerades i oktober 2015 och står nu redo att släppas tidigt under 2016. Precis som 2013 så är 2014 en stramare iscider än sina förebilder i USA och Kanada.
Andreas Sundgren, VD, Brännland Cider
– Med 2014 års iscider startade vi jäsningen på lite högre socker än året innan utan att för den skull tappa det lättare, friskare anslag som 2013 års iscider representerade. Balansen mellan en tydlig sötma och en uttalad syra är det uttryck som bäst karaktäriserar äpplen odlade i Sverige och det är den balansen vi försökt fånga i Brännland Iscider 2014. Genom att ytterligare förändra och utöka äppelsorterna i årets iscider strävar vi efter att skapa större komplexitet och livslängd i den färdiga cidern. Brännland Iscider 2014 kan behöva lite tid på sig att mogna men lovar gott för framtiden.
Smaknoter, Markus Lundén, vinmakare, före buteljering oktober 2015.
UTSEENDE
Klar gyllengul färg med lätta drag av bärnsten.
DOFT
Djup, finstämd med inslag av kanderade röda äpplen
och kryddiga inslag av kryddnejlika, kanel och kryddpeppar.
SMAK
Intensiv rund sötma med röda äpplen och lätt skalbeska som balanseras av en uppfriskande stram syra.