11 januari, 2016

December och januari; Brännland Ciders fjärde vinter

I december kom så äntligen den stora kylan och för iscider-producenten innebär det att fånga ögonblicket oavsett om det är jul, nyår, röda dagar eller klämdagar. Är det kallt så måste äpplen pressas.

Under helgerna har vi pressat drygt 50 ton äpplen och står nu i startgroparna för nästa steg i produktionen. Precis som våra tre tidigare år så har vi även detta år nya ambitioner. Vi vill att vår cider ska komma ännu närmare att spegla svenska äpplens smakprofil och växtförhållanden och vi vill i än högre utsträckning visa vad hantverksmässig svensk cider kan vara, hemma och i resten av världen.

Skörden 2015 var stor i volym men vi får skiftande besked från kolleger om kvaliteten på de äpplen som plockats. Vi uppfattar att även kvalitén har varit bra med höga sockerhalter och fina aromer. Kanske har vi haft tur.

2015 har för övrigt varit ännu ett fantastiskt år för Brännland Cider. Intresset för våra och andras äkta cider är större än någonsin och vi växer på flera olika plan snabbare än vi kunde ha anat bär vi startade.

Tack till alla kunder, distributörer och ambassadörer för ett fantastiskt år och väl mött 2016.

/Brännland Cider