1 februari, 2016

Brännland Cider januari 2016 – extraktion

Extraktionen är det moment som rymmer mest kontraster av allt det vi arbetar med genom året. Det är kallt och klibbigt (iscider-extraktet är sirapsliknande i sin konsistens och håller ett par minusgrader när det kommer ur tanken), spännande och långsamt. När man smakar på det som tappas ur tankarna och får den koncentrerade smaken och doften av högsommar på tungan i ett kallt och ganska mörkt musteri i Västerbottens inland blir, som vanligt, de delarna av arbetet som är tråkiga värda besväret.

I år har vi helt och hållet avstått från att svavla den råa musten när den kom ur vår press vilket gör att det koncentrat som vi tappar ut nu också är fritt från svavel. Ytterligare ett steg i vårt arbete med att släppa taget om så många tillsatser som möjligt och samtidigt driva vårt ideal om en ännu renare och högre cider av verklig internationell klass ännu längre.

Följ oss vidare på resan mot att 2015 års äppelskörd ska bli till Brännland Iscider.

/Brännland Cider