Pressmeddelanden 25 februari, 2016

Brännland Cider samarbetar med Jakobsson och Söderström för svensk Horeca

Brännland Cider samarbetar med Malmö-baserade Jakobsson och Söderström, J&S Vin, för försäljning till det svenska Horeca-segmentet.

Brännland Ciders VD Andreas Sundgren Graniti

– Brännland Ciders snabba utveckling ger vid handen att vi ständigt måste arbeta med representation utifrån hur vi tror att vi som producenter kommer att utvecklas. Jakobsson och Söderström är, ur det perspektivet, rätt samarbetspartner för oss. Jakobsson och Söderström har dessutom, med bas i Malmö, ett brett geografiskt perspektiv samtidigt som man är fullt och fast etablerad även i huvudstaden. Självklart känner vi också att vi kan och vill vara ett komplement till bolagets övriga portfölj. 

Jakobsson och Söderströms produktchef och partner Richard Jakobsson,

– Vi är glada över att kunna erbjuda våra kunder ytterligare en högkvalitativ producent med passion för sitt arbete som speglas i deras produkter. Produkterna passar bra in i vår portfölj och är ett komplement till övriga produkter. Vi ser fram emot att samarbeta med Brännland Cider och att sprida produkterna på den svenska HORECA-marknaden.

Om Jakobsson och Söderström

Jakobsson och Söderström är en vin- och spritimportör, som funnits på den svenska marknaden sedan 1999, med fokus på HORECA men även Systembolaget. Våra tre ledord är kunskap, kvalité och service. Gemensamt för samtliga våra medarbetare är att vi erbjuder hög service och kompetens med ett brett kunnande. Vi representerar ett noga utvalt och spännande sortiment med tyngdpunkt på hållbart eller ekologiskt producerade produkter.

Kontakt Brännland Cider: 

Andreas Sundgren Graniti, 070 345 85 95, andreas@brannlandcider.se

Kontakt Jakobsson och Söderström:

Marlene Svensson, 040 661 46 00, marlene@js-vin.com

Richard Jakobsson, 070 965 38 30, richard@js-vin.com

Brännland Cider producerar iscider och cider på 100% svenska äpplen för en nationell och internationell marknad. Bolagets första årgång Brännland Iscider, ett isvin producerat på äpplen med sitt historiska ursprung i Kanada, släpptes 2012 och under 2015 släpptes Brännland Cider P, en helt ny och utpräglat svensk pärlande cider. Produktionen är förlagd i utanför Umeå i Västerbotten.