Pressmeddelanden 11 april, 2016

Brännland Cider vinner två Pomme d’Or, årets bästa produkt i sin kategori, på Apfelwein Weltweit, Frankfurt

I samband med en av Europas största specialiserade mässor för cider och äppelprodukter, Apfelwein Weltweit i Frankfurt, vinner Brännland Cider utmärkelsen Pomme d’Or för två av sina produkter, Brännland Iscider 2013 samt Brännland Iscider Ellenäs Lobo 2014. Utmärkelsen är den högsta valören som delas ut och följs av omdömet ”Bestes produkt 2016”, Årets bästa produkt 2016, i sin kategori. 

Brännland Ciders VD, Andreas Sundgren Graniti

– Återigen får vi bekräftelse på att våra ambitioner och vårt sätt att arbeta kan resultera i produkter som håller måttet på en marknad större än den svenska. Att vi dessutom placerar oss främst i konkurrens med andra europeiska producenter med mycket höga kvalitetsambitioner och en betydligt längre tradition att falla tillbaka på än vår egen är ju fantastiskt. 

Produktinformation Brännland Iscider 2013.

Produktinformation Brännland Iscider Ellenäs Lobo 2014.

Kontakt Brännland Cider: Andreas Sundgren Graniti +46 70 345 85 95, andreas@brannlandcider.se

Brännland Cider producerar iscider och cider på 100% svenska äpplen för en nationell och internationell marknad. Bolagets första årgång Brännland Iscider, ett isvin producerat på äpplen med sitt historiska ursprung i Kanada, släpptes 2012 och under 2015 släpptes Brännland Cider P, en helt ny och utpräglat svensk pärlande cider. Produktionen är förlagd i utanför Umeå i Västerbotten.