Pressmeddelanden 30 juni, 2016

Brännland Cider släpper Pernilla Perle – ett svenskt cider manifest

Svensk cider har länge varit ett moras för att inte säga en gegga av sötsliskiga blanddrycker. Svag lagstiftning och taskig ciderkultur har samspelat för att skapa den sämsta, lägsta, minsta gemensamma nämnaren för vad som får kallas cider. Brännland Cider Pernilla Perle är en kärleksförklaring. Till Pernilla. Till svenska äpplen. 

Därför vill vi i samband med att vi släpper den ifrån oss tydliggöra vad den och vi på Brännland Cider står för. Ett manifest för Pernilla Perle men också för svensk cider.

 • Pernilla Perle är en kärleksförklaring. 
 • Pernilla Perle är inte en fransk cider eller en engelsk cider. Pernilla Perle är en helt ny svensk cider. 
 • Pernilla Perle är början på något större än bara sig självt. En cider som gör upp med idén om vad en svensk cider ska vara.
 • Pernilla Perle består inte av olika ”komponenter” Inga färgämnen, inget kolsyrat vatten, inga tillsatta smakämnen från en burk. Bara svenska äpplen pressade och jästa.
 • Pernilla Perle är en cider. En cider är per definition ett vin gjort på äpplen. Vi ser på våra äpplen på samma sätt som en vinmakare ser på sina druvor. Vi ser på vår cider som en vinmakare ser på sitt vin.
 • Pernilla Perle är inte resultatet av fokusgrupper och marknadsundersökningar. Pernilla Perle är resultatet av vad vi vill att en svensk cider ska vara. Ett elegant, lätt pärlande möte mellan sött och syrligt, precis som svenska äpplen.
 • Pernilla Perle är en cider för vuxna människor som vill dricka cider som vuxna människor.
 • Vill du dricka något annat så gör det. Vill du dricka riktig svensk cider så dricker du Pernilla Perle.

  Brännland Cider Pernilla Perle för Horeca. Jakobsson och Söderström.

  Brännland Cider Pernilla Perle finns tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment från den 12:e juli med artikelnummer 88122.

  /Andreas Sundgren Graniti, Brännland Cider

  Brännland Cider producerar iscider och cider på 100% svenska äpplen för en nationell och internationell marknad. Bolagets första årgång Brännland Iscider, ett isvin producerat på äpplen med sitt historiska ursprung i Kanada, släpptes 2012 och under 2015 släpptes Brännland Cider P, en helt ny och utpräglat svensk pärlande cider. Produktionen är förlagd i utanför Umeå i Västerbotten.