Pressmeddelanden 29 augusti, 2016

Brännland Cider väljer Umpac som förpackningspartner

Brännland Cider utvecklar sina förpackningar ytterligare med nya ytterförpackningar för en del av sin produktlinje. I arbetet med att finna rätt förpackning och tillverkare har valet av samarbetspartner fallit på Umeå-företaget Umpac. Andreas Sundgren Graniti, Brännland Cider,

– Vi har haft en löpande test och diskussionsperiod med Torvald Östensson och Alexander Meyer på Umpac i snart två år och vi är nu framme vid en punkt där vi kan gå i produktion. En förpackning måste addera värde till produkten och i Umpac har vi funnit en samarbetspartner som är intresserad och öppen för att kontinuerligt pröva olika lösningar. 

Brännland Cider släpper under hösten flera produkter som kräver, eller vars värde understryks av, en extra ytterförpackning. 

– Jag har svårt att tänka mig en partner med samma tålamod och intresse för att återkomma till en diskussion kring hur man löser ett problem som Umpac. De har följt med i våra tankegångar och vid behov tillverkat flera olika demo-alternativ tills vi hittade rätt. Vi är extremt nöjda med deras arbete.

Andreas Sundgren Grantiti, VD, Brännland Cider

Mail: andreas@brannlandcider.se

Torvald Östensson, Umpac 

Tel: +46 (0) 90-71 75 51

Mail: Torvald@umpac.se

Brännland Cider producerar iscider och cider på 100% svenska äpplen för en nationell och internationell marknad. Bolagets första årgång Brännland Iscider, ett isvin producerat på äpplen med sitt historiska ursprung i Kanada, släpptes 2012 och under 2015 släpptes Brännland Cider P, en helt ny och utpräglat svensk pärlande cider. Produktionen är förlagd i utanför Umeå i Västerbotten.