Pressmeddelanden 17 oktober, 2016

Brännland Cider vinner två klasser vid Finska mathantverks-FM

Den 12:e oktober vann Brännland Cider stort vid mathantverks-FM i finska Ekenäs.

Brännland Cider Pernilla Perle vann klassen ”Äkta Nordisk Cider, Brännland Iscider fatlagrad 2013 vann klassen ”Nordiskt dessertvin” och Brännland Isicder 2014 fick silver och en andra plats i klassen ”Nordiskt dessertvin”.

Brännland Ciders VD, Andreas Sundgren Graniti

– Vi fick en förfrågan om att delta tidigare i år men kunde inte ha drömt om att vi skulle klara oss så bra i konkurrensen. Det länder den finska organisationen heder att man öppnat tävlingen för bidrag från andra Skandinaviska länder för att ge en ökad bredd och bättre kvalitet. 

Brännland Cider producerar iscider och cider på 100% svenska äpplen för en nationell och internationell marknad. Bolagets första årgång Brännland Iscider, ett isvin producerat på äpplen med sitt historiska ursprung i Kanada, släpptes 2012.