Pressmeddelanden 25 oktober, 2016

Brännland Cider släpper Brännland Iscider fatlagrad 2014

Brännland Cider släpper Brännland Iscider fatlagrad 2014 till restauranger och i Systembolagets beställningssortiment. Föregående årgång sålde slut mycket snabbt under sommaren och många kunder har efterfrågat den nya årgången. 

Brännland Ciders VD, Andreas Sundgren Graniti,

— Vi är oerhört glada att den fatlagrade iscidern har mötts med så stor entusiasm. 2014 är om möjligt bättre än 2013, djupare och rundare både på näsan och gommen.

Brännland Iscider fatlagrad 2014 har lagrats i 12 månader på en blandning av begagnade franska ekfat som tidigare bland annat har använts för Chablis och Sauternes.

Fatlagringen adderar ytterligare några lager av doft och smak till iscidern som får ett djup och en integration som vittnar om ett dessertvin med stor lagringsduglighet väl lämpat för samma klassiska kombinationer som en Sauternes eller ett klassiskt Eiswein klarar av. Klassiska sommar-desserter med frukt och bär, gåslever eller som en njutning i sig. Den här flaskan är också en perfekt present tillsammans med ett par La Pomme glas, formgivna av Ingegerd Råman för Brännland Cider.

Artikelnumret är 76345 och priset är 149 kr.

Länk till Systembolaget och Brännland Iscider Fatlagrad 2014.

Länk till webshopen och iscider-glaset La Pomme.

Brännland Cider producerar iscider och cider på 100% svenska äpplen för en nationell och internationell marknad. Bolagets första årgång Brännland Iscider, ett isvin producerat på äpplen med sitt historiska ursprung i Kanada, släpptes 2012.