11 november, 2016

Brännland Iscider i begränsad specialutgåva för 1000 äppelträd på Röbäcksdalen

Under de senaste veckorna har vi på Brännland Cider drivit Kickstarter-kampanjen 1000 äppelträd på Röbäcksdalen där vi bjuder in alla som vill vara med att adoptera ett träd i vår äppelodling på Röbäcksdalen i Umeå.

Äppelodlingen på Röbäcksdalen ska förstås producera äpplen för en fantastisk cider men den är också tänkt att bli en utbildnings och kunskapsspridningsplats för äppelodling i norra Sverige. Alla resultat som vi samlar in kommer att delas fritt med andra framtida odlare i regionen.

Drygt 300 träd är i dagsläget adopterade av 158 personer för att hjälpa oss att skapa en ny äppelkultur och ciderterroir i norra Sverige.

Om vi når full finansiering så kommer vi att producera en begränsad specialutgåva av Brännland Iscider som endast kommer att erbjudas till dem som har varit med och stöttat kampanjen.

Vi jäser ut iscidern i vår lilla 300 literstank (bilden) och gör förköpsbevis tillgängliga för er när den är färdig och buteljerad nästa sommar. Vad det blir vi ska jäsa avslöjar vi om och när vi har avslutat en lyckad kampanj.

Varje adopterat träd innebär förköpsrätt på en 200 ml flaska iscider.

Så ni som redan har adopterat träd, adoptera några till eller hjälp oss att sprida ordet så att vi når full finansiering och så att vi får producera en cider särskilt för er. För er som inte har adopterat ännu, besök vår Kickstarter kampanj för att få veta mer om varför vi har planterat 1000 äppelträd på Röbäcksdalen.

Länk till kampanjen hittar ni här.

Bästa hälsningar,

Andreas Sundgren Graniti, Brännland Cider