Pressmeddelanden 16 januari, 2017

Brännland Cider släpper Brännland Iscider 2015

Brännland Cider släpper strax efter årsskiftet 2016/17 årgång 2015 av Brännland Iscider. Årgången har varit buteljerad sedan augusti 2016 och efter ett halvårs vila är den nu redo att gå ut till restauranger och privatkunder.

2015 är vår mest harmoniska årgång så långt. Vi har funnit en balans mellan restsocker och syra som ger en stor iscider utan att den blir tung. Jäsningarna har varit mjuka och vi har arbetat vidare med målet att låta dem leva sitt eget liv vilket har resulterat i en blend där delar av cidern har jäst ut relativt fort medan andra jäsningar har tagit upp till 12 veckor på sig att bli färdiga. En mindre del av årgången är också jäst på fat, en metod som vi kommer att utvidga i samband med 2016 års årgång.

Brännland Iscider 2015 är på väg ut på Systembolagets hyllor och finns nu tillgänglig över Brännland Ciders distributörer i Sverige och utomlands.

Njut.

Länk till Systembolag och distributörer.

Länk till årgångs-information.

Brännland Cider produces cider using 100% Swedish apples for a national and international market. The company's first vintage, an ice cider produced in the Swedish county of Västerbotten, not far from the arctic circle, using Swedish apples in adherence to the denomination set in the  country of origin of ice cider, Canada, was released in 2012.