Pressmeddelanden 27 juni, 2018

Brännland Cider släpper Pernilla Perle 2017 på Systembolaget

Brännland Cider släpper 2017 års Pernilla Perle i Systembolagets beställningssortiment idag. Artikelnumret är 82020 och priset 99 kr. 

Pernilla Perle 2017 präglas mer än någonsin av skördeförhållanden och svenska äpplens speciella egenskaper. 

Andreas Sundgren Graniti, Brännland Cider,

– 2017 var ett av dom tuffaste åren för svensk äppelodling på många decennier med frost och hagel under våren. Vi upplever att årets skörd har levererat en kargare, mer komplex smak och doftbild än tidigare år. En torrare, klarare äppelton med mer uttalade tanniner. För att bibehålla balansen i den färdiga cidern så har vi jäst cidern något kortare i år men också lämnat något mindre restsocker efter jäsning. Restsocker, alkohol och frukt har alltså fått sällskap av en botten och längd som lovar gott för framtiden.

Om Pernilla Perle

Brännland Cider Pernilla Perle vann guld i klassen ”Halvtorr Cider” i SM i hantverkscider 2018. 

Pernilla Perle är en kärleksförklaring. Till min hustru Pernilla & till svenska äpplen. Pernilla Perle är en halvtorr, elegant och lätt pärlande cider gjord på 100% svenska äpplen med ett unikt svenskt uttryck.

Pernilla Perle på Brännland Ciders webb.

Pernilla Perle på Systembolagets webb.

Brännland Cider produces cider using 100% Swedish apples for a national and international market. The company's first vintage, an ice cider produced in the Swedish county of Västerbotten, not far from the arctic circle, using Swedish apples in adherence to the denomination set in the  country of origin of ice cider, Canada, was released in 2012.