3 juli, 2019

Livets Goda ger Brännland Ciders nya årgångar toppbetyg

Umeå 3:e juli 2019

Livets Goda publicerar omdömen om Brännland Ciders portfölj och ger samtliga cidrar toppbetyg. 

Hela portföljen hos Systembolaget finns på den här länken. 

För individuella länkar se respektive recension nedan. 

Brännland Just Cider (NV), 93 Livets Goda Poäng
Kramkalas från första sniffen i denna spirituellt fräscha och inte minst väldigt goda cider. Stor och fylligt omfamnande doft med skönt aromatiska drag…vi ställer oss mycket ödmjuka inför det faktumet att Brännland får ut pass mycket doft- och smak i en lågalkoholprodukt om endast 4,5%.”

Just Cider på Systembolaget Nr 83419 / 59 kr, 750 ml

2017 Pernilla Perle, 94 Livets Goda Poäng
”Starten bjuder på en mogen fruktighet med fudgesötma i ett stramt skimmer. Trots sin mogna nos så är cidern förtjänstfullt elegant stram i strukturen med en närapå småmineralisk touch i sitt yttrande och där skalen på äppelfrukten skänker ungdomlig fräschör och syrlighet…En riktigt komplex, elegant och god skapelse.”

Pernilla Perle på Systembolaget, Nr 82020 / 99 kr, 750 ml

Claim by Brännland Cider 2017, 95 Livets Goda Poäng
”Brännland spelar i en helt egen unik ciderdivision och levererar produkter vi alla svenskar borde vara ytterst stolta över… en cider som nya Claim, som närapå har släktskap med ett utsökt Alsacevin i ett vegetalt vårblommande landskap. Men, viktigt att påpeka, ciderursprunget, eller Brännland´s starka identitet, har inte försvunnit…En silkig tanninstruktur förstärker det vinösa och ytterst elegant känslan i det sublimt, torrt mousserande.”

Claim By Brännland Cider på Systembolaget, Nr 73799 / 149 kr, 375 ml

Brännland Iscider 2018, 96 Livets Goda Poäng 
”Vi möts av karamelliserade sockertoner som påminner om en blandning av crème brulée och tofféekola, tillsammans med aprikos, apelsinskal och naturligtvis huvudrollsinnehavaren; äpple. Det föreligger en vacker syrlig sötma i denna butelj, där det inte finns inte en gnutta flamsighet i strukturen…Det är en absolut fenomenalt genomtänkt, väl utförd och välsvarvad cider vi har att göra med. Lika lyxig som god!”

Brännland Iscider på Systembolaget, Nr 2918 / 249 kr, 375 ml

Brännland Iscider Barrique 2017 97 Livets Goda Poäng
”Lika unik som fenomenal är denna ”lilla” stjärna till dryck. Med en läcker fatyttring som är förförisk tillsammans med en sublim tofféefudge i äpplena och kompletterande källarkänsla har vi ett doftspel med en komplext balanserad och elegant knorr. Här anas direkt ett stort djup och vibrerande intensitet…det här är en cider på högsta nivå med en brännande enastående karaktär. Brännlands Fatlagrade Barrique är defacto sensationellt bra!”

Brännland Iscider Barrique på Systembolaget, Nr 76345 / 149 kr, 187 ml