28 maj, 2021

Sommardessert med Gotthards Krog

Häromveckan gick vi till Gotthards Krog – en av Umeås ädelstenar – och utmanade dem. Vi vill ha sommarens dessert! Anders Samuelsson, kreativ ledare och köksmästare på Blå Huset (koncern-modern) började tänka. 

Tänk er Professor Baltazar. Vips en magisk efterrätt med en cocktail som bonus.

Du behöver:

Grillad rabarberdessert med Brännland Iscider

  • Lag med Brännlands Iscider (Brännland Iscider och lite socker)
  • Rabarber
  • Sockerkaka
  • Ricotta
  • Florsocker
  • Rostad vit choklad

Gör så här:

  • Koka ihop Brännland iscider tillsammans med florsocker till en god och söt sockerlag.
  • Skär rabarber i lämpliga stavar och låt dom koka ca 3 min i lagen.
  • Dela sockerkakan i bitar och lägg på grillen tillsammans med rabarbestavarna tills dom fått en fin färg.
  • Montera sedan med sockerkakan i botten, på med en klick ricotta som du smakar av med florsocker.
  • På med den grillade rabarber och toppa med lite hyvlad rå rabarber och ytterligare lite av inläggningslagen och avslutningsvis lite rostad vit choklad.

Brännland Hernö Spritzer

  • Brännlandslagen (Brännland Iscider och lite socker)
  • 2 cl Hernö gin
  • Citron
  • Mousserande

Fyll ett glas med is och grunda med lite av lagen. I med gin, en liten squeeze citron och toppa upp med valfritt mousserande.