Häromveckan gick vi till Gotthards Krog – en av Umeås ädelstenar – och utmanade dem. Vi vill ha sommarens dessert! Anders Samuelsson, kreativ ledare och köksmästare på Blå Huset (koncern-modern) började tänka.
Tänk er Professor Baltazar. Vips en magisk efterrätt med en cocktail som bonus.
Du behöver:
Grillad rabarberdessert med Brännland Iscider
- Lag med Brännlands Iscider (Brännland Iscider och lite socker)
- Rabarber
- Sockerkaka
- Ricotta
- Florsocker
- Rostad vit choklad
Gör så här:
- Koka ihop Brännland iscider tillsammans med florsocker till en god och söt sockerlag.
- Skär rabarber i lämpliga stavar och låt dom koka ca 3 min i lagen.
- Dela sockerkakan i bitar och lägg på grillen tillsammans med rabarbestavarna tills dom fått en fin färg.
- Montera sedan med sockerkakan i botten, på med en klick ricotta som du smakar av med florsocker.
- På med den grillade rabarber och toppa med lite hyvlad rå rabarber och ytterligare lite av inläggningslagen och avslutningsvis lite rostad vit choklad.
Brännland Hernö Spritzer
- Brännlandslagen (Brännland Iscider och lite socker)
- 2 cl Hernö gin
- Citron
- Mousserande
Fyll ett glas med is och grunda med lite av lagen. I med gin, en liten squeeze citron och toppa upp med valfritt mousserande.