Petter gör en Pomme Royal
8 juni, 2021

Pomme Royal – så här gör svenska dryckesprofiler

På våren 2017 var Brännland Cider i Bordeaux för att visa upp sin iscider under den första en primeur-veckan, den tid på året då de stora Bordeaux-husen visar upp det föregående årets viner för första gången. Vi var en katt bland hermelinerna. Vi hade turen att få vårt provningsbord bredvid ett av de där fina Champagne-husen som man hör talas om oftare än man dricker vinerna.  

När den första provningsdagen var slut fick någon (vem är höljt i dunkel) den blasfemiska idén att blanda en Champagne-cocktail med slattarna från våra provningsflaskor och slattarna från det anrika Champagne-husets provningsflaskor. De allvarliga män som representerade Champagne-huset var till en början mycket franskt skeptiska till tanken men när de smakat på denna enklaste av cocktails sken de upp och (fritt översatt) “Ah, som en Kir Royal men med äpple, alltså en Pomme Royal”.

Så föddes Pomme Royal och vi har bett några välkända svenska dryckesprofiler att göra sin egen tagning på den.

Precis som all annan alkohol så ska Pomme Royal njutas med måtta och vara en källa till glädje och njutning, ingenting annat.

I år samarbetar vi med vår distributör Vinunic och föreslår en cremant från Fernand Engels i Alsace som det bubbliga inslaget i en Pomme Royal.

Hur gör du din Pomme Royal?


Här hittar du en länk till Pomme Royal Challenge. Fler dryckesprofiler är på väg in!