Nyheter 31 augusti, 2022

Brännland Iscider öppnar tasting room i vineriet i Vännäsby

Den 1:a september öppnar Brännland Iscider en besöksyta för grupper som vill besöka vineriet och smaka bolagets iscidrar.  

Efter att under de senaste två åren mottagit en mängd förfrågningar om studiebesök och provningar beslutade man sig i för att formalisera besöksverksamheten och avsätta en specifik yta i lokalerna för ändamålet. 

För formgivning, projektledning och gestaltning står arkitektfirman Peripheral Works i Umeå. 

Andreas Sundgren, grundare, Brännland Iscider

Vi har inte känt att vi själva haft bandbredd riktigt att ta emot besökare genom åren. Det har berott på produktionsverksamheten och tiden som den har behövt för att stabilisera sig men också lokalernas beskaffenhet fysiskt. Det har varit svårt att veta var i lokalerna vi skulle kunna avsätta en yta. I takt med att produktportföljen har tagit fastare form har vi så frigjort det nödvändiga utrymmet för att kunna ta emot besökare. Peripheral Works har fyllt vår specifikation, som innebär begränsningar på flera olika sätt, med ett rum i rummet vars färg och formspråk klingar väl med Brännland Isciders kärna. Meningen är att den här ytan är starten på något större som i sin tur också kan skapa förutsättningar för ett ännu bättre vin. En av vinsterna och en uttalad ambition i formgivningen är att vi kan använda ytan internt för möten och delar av produktionen som till exempel blending av årgångar.

Brännland Isciders tasting room kommer att erbjuda ett antal öppna provningar till vilka enskilda kan köpa platser på bolagets webb-sida samt möjlighet för grupper att boka helt egna besök. 

Andreas Sundgren, grundare, Brännland Iscider

Vi firar 10-årsjubileum nästa år och rummet blir kärnan i det firandet. Under 2023 kommer vi att erbjuda ett antal exklusiva provningar av Brännland Isciders samtliga årgångar samt provningar med andra producenter som har inspirerat oss och vars viner de flesta, inklusiva vi själva, normalt inte dricker.

 

För att boka plats på någon av de öppna provningarna eller skicka en bokningsförfrågan för en grupp besök denna sida.

Brännland Isciders tasting room har realiserats med stöd från Region Västerbotten.