nyhet ember
Nyheter 28 oktober, 2022

Brännland Cider släpper Brännland Iscider den kryddade iscidern, äppelglöggen, EMBER 

Den 28:e oktober släpper Brännland Iscider, EMBER, en kryddad iscider tänkt att drickas kall, varm eller som en del av en cocktail under årets kallare månader.  

EMBER släpps i det exklusiva sortimentet och kommer att finnas på hylla i ett 50-tal Systembolag över hela landet men kommer också att vara beställningsbar till samtliga Systembolags-butiker.

Andreas Sundgren, grundare, Brännland Cider,

Efter det enormt fina gensvar som EMBER fick förra året har vi nu fått möjlighet att släppa fler flaskor via Systembolaget. Årgången är ändå begränsad så det gäller att vara snabb för den som vill pröva eller njuta EMBER igen.

Vi har valt att behålla kryddningen från förra året. EMBER är en äppelglögg som ligger nära den tyska glühwein-traditionen utan att kompromissa med det vår iscider är. En äppelglögg 2.0 om man så vill. Kryddningen har skett med småskaligt producerat glühwein-destillat, toppat med Bergamott från ekologiskt producerad eterisk olja. I botten ligger en blend av fatlagrad iscider från 2018 och ståltankslagrad 2021. På det har vi adderat en liten mängd äppeldestillat, destillerat av vår gode vän Jonas Larsson på Tevsjö destilleri från en cider producerad av oss. Som helhet är EMBER väl igenkänningsbar som en iscider men med en säsongs-twist adderad.

EMBER har producerats i en begränsad upplaga 500 ml:s buteljer.

Länk till EMBER på Brännland Ciders webb. 

Länk till EMBER på Systembolagets webb. 


KONTAKT

Andreas Sundgren, vd och grundare Brännland Cider – andreas@brannlandcider.se
Gustaf Lönnbeck, Vinunic, gustaf.lonnbeck@vinunic.se

Brännland Cider produces ice cider using 100% Swedish apples for a national and international market. The company’s first vintage, an ice cider produced in the Swedish county of Västerbotten, not far from the arctic circle, using Swedish apples in adherence to the denomination set in the country of origin of ice cider, Canada, was released in 2012.