Med hjälp av norrländsk vinterkyla koncentrerar vi must från svenska äpplen och jäser den söta musten till ett isvin med lika delar friska äppelaromer, syra och sötma.
Med hjälp av norrländsk vinterkyla koncentrerar vi must från svenska äpplen och jäser den söta musten till ett isvin med lika delar friska äppelaromer, syra och sötma.
Om Brännland Apple Ice 2023
Första årgången av Apple Ice lanserades 2020, som en hommage till de fantastiska vinmakarna i Rheingau och Mosel. Då beskrev vi vinet som skir, balanserad och vild elegans. En beskrivning som fyra år senare fortfarande är aktuell.
Jäsningarna under våren skedde helt och hållet med naturlig jäst och gick ovanligt fort trots de låga jäsningstemperaturer vi arbetar med. Det har gett ett än vildare vin som är rent och lätt utan att försaka självsäkerhet och längd, säger Andreas Sundgren, grundare Brännland Iscider.
De tekniska komponenterna för Apple Ice 2023 är mycket nära tidigare årgångar. Omkring 100 gram restsocker per liter balanserade av 11 gram syra och något lägre alkoholhalt än de föregående årgångarna. Årgången buteljerades i juni 2024.
16 000 flaskor 375 ml – flaskor/kolli 6/12 st
Vill du ha spännande recept, dryckestips och information om Brännland Cider, anmäl dig till vårt nyhetsbrev.