Med hjälp av norrländsk vinterkyla koncentrerar vi must från svenska äpplen och jäser den söta musten till ett isvin med lika delar friska äppelaromer, syra och sötma.
Med hjälp av norrländsk vinterkyla koncentrerar vi must från svenska äpplen och jäser den söta musten till ett isvin med lika delar friska äppelaromer, syra och sötma.
Brännland Iscider EMBER är iscider från 2022 kompletterad med lite äppelbrandy destillerad för vår räkning av Tevsjö destilleri, varsamt kryddad med naturliga kryddor.
För året har vi valt ett väl balanserat årgångsvin som vi valt att fortifiera något mindre än tidigare år. Den något lägre alkoholhalten bär en kryddning som är varmare än tidigare med kardemumma i förgrunden, ackompanjerad av kanel, kryddnejlika, apelsin och citrusskal.
Drick den varm som en traditionell glögg med mandlar, russin och mer kryddor eller kall, över is. Brännland Iscider EMBER är också utmärkt att nyttja som en del av en egg-nog eller i cocktails.
Andreas Sundgren, grundare, Brännland Iscider
Låt oss vara ärliga, glühwein eller glögg är ursprungligen ett sätt att göra något som går att sälja av årets sämsta rödvin. Men vad gör man då när man har ett bra vin och ändå vill göra glögg för att man älskar julen?
Så lite som möjligt givetvis. Ember 2022 ett är ett exempel på att mindre blir mer. En riktigt rund och harmonisk iscider i botten och en för året justerad, lite mer diskret men samtidigt julig kryddning-
Som jag ser det är den här versionen av Ember till skillnad från många andra exempel i genren genuin och ärlig. Och mycket god.
Joel Welander, flygande vinmakare
10500 flaskor 500 ml – flaskor/kolli 12
Vill du ha spännande recept, dryckestips och information om Brännland Cider, anmäl dig till vårt nyhetsbrev.
Läs mer om produkten hos Systembolaget