Med hjälp av norrländsk vinterkyla koncentrerar vi must från svenska äpplen och jäser den söta musten till ett isvin med lika delar friska äppelaromer, syra och sötma.
Med hjälp av norrländsk vinterkyla koncentrerar vi must från svenska äpplen och jäser den söta musten till ett isvin med lika delar friska äppelaromer, syra och sötma.
När vi först smakade vinerna som potentiellt skulle bli den färdiga årgången var vi inte alls nöjda. Vinerna var helt enkelt, trots en redan förlängd lagringstid, inte färdiga för att buteljeras. De behövde mer tid. Efter gemensam diskussion, med ledning av Joel Welanders expertis, bestämde vi oss för att vänta, säger Andreas Sundgren, grundare, Brännland Iscider.
Det finns flera anledningar till att Brännland Iscider Barrique 2021 tog längre tid på sig än normalt. Målet har varit att förlänga lagringstiden från och med 2021 och man har därför gått över till att endast lagra vinerna på stora fat, vilket drar ner mognadstakten. Vinerna har också spänt över stora ytterligheter. Från viner med mycket hög sötma till ovanligt torra viner med hög syra.
Slutresultatet är det tyngsta vinet vi har buteljerat i större upplaga, men den viktiga balansen och spänningen vi söker i varje årgång är på plats och erbjuder allt och lite mer av det en Brännland Iscider Barrique ska vara, säger Andreas Sundgren, grundare, Brännland Iscider.
10 000 flaskor 187 ml
Vill du ha spännande recept, dryckestips och information om Brännland Cider, anmäl dig till vårt nyhetsbrev.
Läs mer om produkten hos Systembolaget
ÄPPELSORTER
Mutsu, Belle de Boskoop