Claim by Brännland Cider 2018

Med hjälp av norrländsk vinterkyla koncentrerar vi must från Svenska äpplen och jäser den söta musten till ett isvin med lika delar friska äppelaromer, syra och sötma.

Claim by Brännland Cider 2018

CLAIM mutar in nytt territorium för iscider. Ett isvin gjort på 100% svenska äpplen och koncentrerad, förhöjd, med hjälp av norra Sveriges naturliga vinterkyla. Ett helt nytt uttryck fött ur alla de komponenter som formar vår cider; vår frukt och vårt landskap.

Claim frammanar lätthet och ljus, vår och sommar, snarare än de mörka, tunga smaker och dofter av sen höst och vinter som associeras med vår traditionella iscider.

Kommentarer kring Claim 2018 av cidermakare Andreas Sundgren,

“Vårt mål med Claim, bortom att visa upp ytterligare ett fantastiskt uttryck för svenska äpplen, var att skapa vår motsvarighet till en Auslese i balans och kropp. 2017 var fantastisk på många sätt och vi var mycket stolta över den som ett första släpp. Samtidigt var färdigställandet av den årgången baserat på antaganden snarare än erfarenhet och den landade lite närmare ett halvtorrt vin än vi hade trott att den skulle göra. 2018 är annorlunda, den har samma restsocker som 2017 men en något lägre syra. Det för den närmare det ideal vi arbetade mot som är ett lätt sött vin med lite mer kropp utan att för den sakens skulle tappa Claims unika uttryck eller göra den till samma vin som de mer voluminösa iscidrarna i vår portfölj.”

Smaknoterna för året är skrivna av två av Brännland Ciders tidigaste och mest hängivna ambassadörer, Per och Lars Åkerlund, grundare och ägare av DUÅ i Umeå.

CLAIM – En ny generation iscider.
Utseende
Ljust gyllene Inbjudande.
Doft
Äpplig klarhet, mer än tidigare årgång, gula äpplen med röda äpplens fasthet.
Smak
Sötma och syra i balans och något sötare än tidigare årgång utan att bli klibbig, friskt, stramt avslut med rött skal, äppelkärnor och bittermandel.
Alkohol
7 %
Restsocker
90 gr/liter
Total syra
11 gram/liter
Buteljerad
2019
Årgång

2018
19.000 flaskor 375 ml

Serverings-temperatur
8-10 grader
Lagring/ förvaring
Drick nu eller lagra. God lagringspotential.
Med mat Claim är mångsidig och passar som aperitif, i sällskap med ostar och lätta desserter eller med rätter som kan matcha ciderns balans mellan syra och sötma.

Utforska mer

Vill du ha spännande recept, dryckestips och information om Brännland Cider, anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs mer om produkten hos Systembolaget

Recensioner

BETYG: 5/5
”Ett vin baserat på äpplen där äppligheten lyfter vinet med balanserad syra och toner av nötighet och honung. Till desserter – eller bara njut som det är.”
Fredrik Schelin, Aftonbladet

Är du över 20 år? Are you old enough?

Den här sidan visar information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig därför till besökare över 20 år.

This page contains information about alcoholic beverages which means you must be 20 years old to enter.