CLAIM

BY BRÄNNLAND CIDER
A new generation ice cider

Ett isvin gjort på 100% svenska äpplen, koncentrerat med hjälp av norra Sveriges naturliga vinterkyla.

Köp den på Systembolaget
BETYG: 5/5
Ett vin baserat på äpplen där äppligheten lyfter vinet med balanserad syra och toner av nötighet och honung. Till desserter – eller bara njut som det är.
- Fredrik Schelin
BETYG: 6/6
Jag har följt Umeåbaserade Brännland sedan start och de går från klarhet till klarhet. Ljuvlig iscider på svenska äpplen med fin sötma och fräschör.
- Andreas Grube
BETYG: 95 LGP
Brännland spelar i en helt egen unik ciderdivision och levererar produkter vi alla svenskar borde vara ytterst stolta över.
- Anders Enqvist
"Bra, Brännland!"
Claim är en iscider med lite slankare kostym. Strålande samspel mellan syra och sötma, samt toner av äpple, kiwi och granatäpple. Till bär- och äppeldesserter.
- Tommy Gunnarsson
CLAIM by Brännland Cider

En ny generation iscider.

CLAIM. Gör anspråk på nytt territorium för iscider. Ett isvin gjort på 100% svenska äpplen, koncentrerat med hjälp av norra Sveriges naturliga vinterkyla. Ett särpräglat uttryck format av vår frukt och vårt landskap.Aromer av vita blommor i balans med josig sötma och syra. Claim frammanar lätthet och ljus, vår och sommar, i kontrast till de smaker och dofter av senhöst och vinteräpplen som associeras med vår traditionella iscider.

Köp den på Systembolaget
Om Brännlands Iscider

Vi är Brännland Cider.

Brännland Cider startade 2010 som en dröm om att göra cider på Norrlandsäpplen. Efter två års försök, misslyckanden och nya upptäckter kom vi till slutsatsen att svenska äpplen i kombination med det kalla norrländska klimatet lämpade sig allra bäst för att framställa Iscider, eller som den kallas i sitt ursprungsland, Cidre De Glace. Brännland Cider producerar nu flera olika cidrar för den svenska och internationella marknaden.

Mer om Brännland Cider