Vi har gjort en kryddad iscider som ligger nära den tyska glüwein-traditionen. En äppelglögg 2.0.

Den heter Ember. 

Ember dricks varm som en traditionell glögg med mandlar, russin och mer kryddor. Eller kall över is. Men Ember är också utmärkt att blanda som en del av egg-nog eller i cocktails.

Så därför kommer här några förslag från Erik och Emil på Facitbar på hur du kan dricka Ember. 

AFTONBLADET, tommy gunnarsson

”Äntligen, en glögg för vuxna!…Den är klassiskt julkryddig med toner av kryddnejlika, ingefära
och apelsinskal. Sött ja, men också välbalanserat med en hög syra. Över hela skapelsen svävar en ljuvlig doft av apelsin, som kommer från eteriska oljor. Eftersmaken landar i en lätt bitter kryddighet – så snyggt komponerat.” 

LIVETS GODA, ANders Enquist

”…en iscider med glöggådra och året runt karaktär. Basen bygger på en blend av fatlagrad iscider från 2018 och ståltankslagrad 2019, adderat med en liten mängd äppeldestillat. Sedan har det jobbats med en sparsmakad andel glühwein-destillat, kryddat med Bergamott från ekologiskt producerad eterisk olja. Lika fantastiskt som det låter.”

GP, Marie Oskarsson

”Det står glögg in namnet, men här finns så mycket mer. Ljuvlig iscider på svenska äpplen som fatlagrats och smaksatts med äpplesprit, juliga kryddor och bergamott. Otroligt god med pärlande pigghet, massor av söta äpplen och intensiv, lång syra. Välgjord i helt egen liga.”

Är du över 20 år? Are you old enough?

Den här sidan visar information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig därför till besökare över 20 år.

This page contains information about alcoholic beverages which means you must be 20 years old to enter.