Latest news

Blogginlägg 22 February, 2022
Så släpper vi nu 650 flaskor Brännland Iscider Plex 2018 och 48 magnumflaskor av densamma. Det här är Petters tredje årgång i samarbete med Brännland Cider.  Vad är det här för samarbete egentligen? Och hur smakar Plex 2018? Vi tänkte så här - vi tar med oss Petter och Andreas till Brännland Ciders distributör Vinunic's vinkällare. Vi ställer dem i ett hörn och trycker på rec. ...
Blogginlägg 1 December, 2021
Så är årets äpplen pressade. Vi startade tidigare i år. Lite av en chansning men den betalade sig. Vädret slog om, som det gör ibland, sent i månaden och all vår must är frusen när pressningen är nästintill avslutad. Årets äpplen, och därmed årets skörd, är av god kvalitet och sammansättningen av sorter ser lite annorlunda ut än den gjort hittills i vår 10-åriga historia.  https://www.youtube.com/watch?v=ZP1ApMaXQYU...
emil och erik från facitbar gör ember-cocktails
Blogginlägg 10 November, 2021
Vi tog oss längst in i cideriet med en mobil bar, slängde upp kameror och ljus, och bad Umeås och kanske Sveriges bästa cocktail-kreatörer att visa hur man kan dricka vår nya äppelglögg, Brännland Iscider Ember.  Ember är ju en flirt med glögg-traditionen, men har också många andra kvalitéer och vi tänkte att det skulle vara kul att höra hur riktiga bartenders skulle använda dem. Givetvis...
David Kringlund blandar en Ember Flip
Blogginlägg 4 November, 2021
Ja ni känner till David vid det här laget - en av Sveriges främsta drinkexperter som utbildar oss dryckesintresserade via sin Youtube-kanal. Idag blandar han drink på Brännland Iscider Ember! Eftersom vi släpper vår äppelglögg Ember den 5/11 så tänkte vi att det roligt att se vad David skulle kunna hitta på med den. Givetvis dricker du Ember kall (kanske på lite is) eller varm som...
sakernas tillstånd - september
Blogginlägg 27 September, 2021
Vi befinner oss nu i det märkliga läge där pandemin är över och samtidigt pågår. Statschefer avgår och återkommer och avgår. Plötsligt avgår de igen. Helt och hållet denna gång. Restriktionerna lyfter.   På Brännland Cider löper arbetet på under tämligen normala former. En vinproduktion befinner sig delvis utanför det normala samhällsflödet. Här är det årgångsrytmen, årstiderna och vinet som bestämmer och gemensamt för dem är...
Petter gör en Pomme Royal
Blogginlägg 8 June, 2021
På våren 2017 var Brännland Cider i Bordeaux för att visa upp sin iscider under den första en primeur-veckan, den tid på året då de stora Bordeaux-husen visar upp det föregående årets viner för första gången. Vi var en katt bland hermelinerna. Vi hade turen att få vårt provningsbord bredvid ett av de där fina Champagne-husen som man hör talas om oftare än man dricker vinerna.  ...
Blogginlägg 28 May, 2021
Häromveckan gick vi till Gotthards Krog - en av Umeås ädelstenar - och utmanade dem. Vi vill ha sommarens dessert! Anders Samuelsson, kreativ ledare och köksmästare på Blå Huset (koncern-modern) började tänka.  Tänk er Professor Baltazar. Vips en magisk efterrätt med en cocktail som bonus. https://www.youtube.com/watch?v=WlGsndMQLAQ Du behöver: Grillad rabarberdessert med Brännland Iscider Lag med Brännlands Iscider (Brännland Iscider och lite socker) Rabarber Sockerkaka Ricotta Florsocker...
Att dricka iscider - del 2
Blogginlägg 26 May, 2021
Har du missat grundkursen? Här hittar du den! I grundkursen tog vi upp några av de mest klassiska, och kanske uppenbara, kombinationerna med söta viner. Men, när man har tagit sig förbi äppelpaj, hjortron och vaniljglass och nötiga hårdostar, hur gör man då? Under ett antal decennier har vi varit slavar under idén att rött serveras till kött och vitt till fisk med några femtekolonnare i...
Blogginlägg 20 May, 2021
Om man blir idiot-förklarad när man hävdar att man ska producera sött isvin i Västerbotten på svenska äpplen som ska säljas på en världsmarknad så blir saken inte bättre av att man lägger till att man dessutom ska plantera stora äppelodlingar i en sub-arktisk region känd för att vara karg, mörk, förbjudande, myggig och allmänt på efterkälken. Det blev ganska tidigt i Brännland Ciders historia klart...

Är du över 20 år? Are you old enough?

Den här sidan visar information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig därför till besökare över 20 år.

This page contains information about alcoholic beverages which means you must be 20 years old to enter.