Blog posts 13 July, 2017
In 2014 I was finalizing the second vintage of Brännland Ice cider. The fermentations that year had been difficult from my point of view. When you learn something as a grown up you learn a formula and when that formula doesn't turn out the way you expect it the feeling of a looming disaster can be overwhelming. At the time I was sure that I had...
Blog posts 14 June, 2017
Hi all,Brännland Cider is just getting ready to bottle it's 5th vintage of ice cider. The 2016. We started out in a basement five years ago with three 15 litre plastic fermentation jars and apples picked from the gardens around the village. This year we will be handling upwards of two-hundred metric tonnes of apples. We're still a small producer but the expansion has certainly been quick....
Blog posts 29 May, 2017
Hello everyone,Writing this in English since we have some tree-adopters who are not in Sweden.Spring is finally arriving to northern Sweden and our apple trees are getting to ready to develop their first buds for this year. Winter has been a little unusual in that the snow came late but was preceded very cold temperatures, not the greatest combination for young saplings.We went through some of...
Blogginlägg 28 April, 2016
2015 års cider har jäst klart och i och med buteljeringen så breddas produktlinjen. Först ut är Brännland Cider Perle 2015.Efter det enormt positiva gensvar som Perle fick förra året så bestämde vi oss för att jäsa ut en större volym 2015 och i april har vi börjat blenda och buteljera årets cider.Årets Perle är lite stramare än förra årets och har fått behålla en gnutta mer...
Blogginlägg 1 February, 2016
​Efter en ovanligt kall januari sätter vi igång extraktionen betydligt tidigare än vanligt. De kalla temperaturerna över jul och nyår och köldstötarna i början av januari har gett vår äppelmust chansen att frysa igenom ordentligt.
Blogginlägg 11 January, 2016
I december kom så äntligen den stora kylan och för iscider-producenten innebär det att fånga ögonblicket oavsett om det är jul, nyår, röda dagar eller klämdagar. Är det kallt så måste äpplen pressas.Under helgerna har vi pressat drygt 50 ton äpplen och står nu i startgroparna för nästa steg i produktionen. Precis som våra tre tidigare år så har vi även detta år nya ambitioner. Vi...

Är du över 20 år? Are you old enough?

Den här sidan visar information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig därför till besökare över 20 år.

This page contains information about alcoholic beverages which means you must be 20 years old to enter.