Inspiration

Serveringstips / Cocktails / Friends & Family

Serveringstips

Serveringstips / Sommarmat

Jordgubbar, Burrata

Claim by Brännland Cider möter svenska jordgubbars sötma och syra och kompletterar väl Burratans runda, gräddiga karaktär.

Tips till: Claim by Brännland Cider, Serveras kyld 8-10

Brännland Ciders produkter är goda att dricka på egen hand, som aperitifer och dessertvin, men de är också fantastiska komplement till en måltid eller i en cocktail. Här finner du intervjuer, recept och videos med Brännland Ciders produkter som utgångspunkt, att följa till punkt och pricka eller bara låta dig inspireras av.

Serveringstips / Dessert

Claim by Brännland Cider är ett utmärkt dessertvin och fungerar väl med lätta desserter med inslag av båda syra och sötma. Rullrån med mascarponekräm och åkerbär.

Tips till: Claim by Brännland Cider, Serveras kyld 8-10
Serveringstips / Vegetariskt

Claim by Brännland Cider ackompanjerar lätta vegetariska rätter. Här tillsammans med en avocado-sallad med äpple, gurka, rostad mandel, sesam och surdegskrutonger.

Tips till: Claim by Brännland Cider, Serveras kyld 8-10
Serveringstips / Fisk

Claim by Brännland Cider kan drickas till huvudrätter med fisk och skaldjur då dess sötma balanseras av en mycket frisk syra. Röding med dill, färskpotatis och citronsmörsås.

Tips till: Claim by Brännland Cider, Serveras kyld 8-10
Serveringstips / Asiatisk mat

Mötet i många av de central-asiatiska köken mellan kontrasterande smaker, citrus, sötma, sälta och hetta gör Pernilla Perle med sin halvtorra karaktär och lätta mousse till en perfekt kombination med thai och vietnamesiskt.  

Tips till: Pernilla Perle, Serveras kyld 8-10
Serveringstips / Japanska köket

Pernilla Perles eleganta balans mellan sötma och syra och lätta mousse möter fet rå fisk i sushi och sashimi med sina tillhörande smaker av ingefära och lätt soja på samma sätt som en halvtorr Riesling eller Gewürtztraminer 

Tips till: Pernilla Perle, Serveras kyld 8-10
Serveringstips / Husmanskost

Just Ciders halvtorra friska äppel-karaktär gör den perfekt att servera till den klassiska söndagssteken och till annan rejäl svensk husmanskost. Testa med fläsk och potatis eller sill, ost och smör.

Tips till: Just Cider, Serveras kyld 8-10
Serveringstips / Plockmat

Just Cider fungerar som ackompanjemang till förrätter, bufféer och picknick-mat eller som aperitif innan grillmiddagen. 

Tips till: Just Cider, Serveras kyld 8-10
Serveringstips / Meditation

Även om Brännland Iscider som sött vin är ett fantastiskt komplement till ostar och desserter så står den också mycket bra för sig själv, som ett meditationsvin. Den italienske författaren, kritikern och vintänkaren Luigi Veronelli myntade uttrycket ”Vino Da Meditazione” för att beskriva söta viner. Så, häll upp en generös servering Brännland Iscider i ett glas som gör ciderns aromer och personlighet rättvisa. Kombinera med en bekväm fåtölj, en brasa och en sovande hund.

Tips till: Brännland Iscider / Fatlagrad. Serveras kyld: 8-12°.
Serveringstips / Gås- och anklever

Precis som många klassiska dessert-viner kompletterar Brännland Iscider ank och gåslever fantastiskt fint. Här skulle vi framförallt rekommendera vår fatlagrade iscider vars tyngre toffee och smörkolatoner möter fetman ank och gåslever extra bra. Servera levern som den är eller skaffa fram några små brioche bröd mjuka upp lite torkade aprikoser i honung och gör gåslever-sliders.

Tips till: Brännland Iscider / Fatlagrad. Serveras kyld: 8-12°.
Serveringstips / Dessert

Den kanske mest självklara serveringen för ett dessert-vin är tillsammans med en dessert. Brännland Icider trivs bra i sällskap med alla desserter som bygger på äpplen, rabarber och bär. Fruktens syra och sötma möter samma smak och doftregister i iscidern. Ett glas fatlagrad iscider leker också bra tillsammans med choklad-desserter.

Tips till: Brännland Iscider / Fatlagrad. Serveras kyld: 8-12°.
Serveringstips / Ost

Brännland Iscider är en mycket bra kompanjon till de flesta sorters ostar. Från en nötig lagrad Comtés över en mild Västerbottensost till grön och blåmögelostar. Komplettera ostbrickan med nötter och en söt brygga för att binda samman ciderns sötma och syra med ostens fetma. Färsk och torkad frukt, marmelad eller honung. Vår personliga favoritservering kommer från Bröderna Åkerlund på DUÅ i Umeå. Comtés serverad med rostade hasselnötter, ringlad med honung och toppad med fint riven tryffel.

Tips till: Brännland Iscider / Fatlagrad. Serveras kyld: 8-12°.
Serveringstips / Mat

Pernilla Perle har en självklar plats som aperitif eller som en del av en skön sommar-cooler men fungerar också som måltidsdryck till en rad olika maträtter. Perlens halvtorra, fräscha äppelkaraktär och lätta bubbel gör den idealisk att kombinera med tung central-europeisk mat som choucroute garnie, schnitzel, fläsklägg, charkuterier och korvar. Å andra sidan gör sig Perlens lätta karaktär mer än väl som komplement till asiatisk mat med hetta eller till sushi och sashimi.

Tips till: Pernilla Perle. Serveras kyld 8-10°.

Är du över 20 år? Are you old enough?

Den här sidan visar information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig därför till besökare över 20 år.

This page contains information about alcoholic beverages which means you must be 20 years old to enter.