sakernas tillstånd - september
Blogginlägg 27 september, 2021
Vi befinner oss nu i det märkliga läge där pandemin är över och samtidigt pågår. Statschefer avgår och återkommer och avgår. Plötsligt avgår de igen. Helt och hållet denna gång. Restriktionerna lyfter.   På Brännland Cider löper arbetet på under tämligen normala former. En vinproduktion befinner sig delvis utanför det normala samhällsflödet. Här är det årgångsrytmen, årstiderna och vinet som bestämmer och gemensamt för dem är...
Petter gör en Pomme Royal
Blogginlägg 8 juni, 2021
På våren 2017 var Brännland Cider i Bordeaux för att visa upp sin iscider under den första en primeur-veckan, den tid på året då de stora Bordeaux-husen visar upp det föregående årets viner för första gången. Vi var en katt bland hermelinerna. Vi hade turen att få vårt provningsbord bredvid ett av de där fina Champagne-husen som man hör talas om oftare än man dricker vinerna.  ...
Blogginlägg 28 maj, 2021
Häromveckan gick vi till Gotthards Krog - en av Umeås ädelstenar - och utmanade dem. Vi vill ha sommarens dessert! Anders Samuelsson, kreativ ledare och köksmästare på Blå Huset (koncern-modern) började tänka.  Tänk er Professor Baltazar. Vips en magisk efterrätt med en cocktail som bonus. https://www.youtube.com/watch?v=WlGsndMQLAQ Du behöver: Grillad rabarberdessert med Brännland Iscider Lag med Brännlands Iscider (Brännland Iscider och lite socker) Rabarber Sockerkaka Ricotta Florsocker...
Att dricka iscider - del 2
Blogginlägg 26 maj, 2021
Har du missat grundkursen? Här hittar du den! I grundkursen tog vi upp några av de mest klassiska, och kanske uppenbara, kombinationerna med söta viner. Men, när man har tagit sig förbi äppelpaj, hjortron och vaniljglass och nötiga hårdostar, hur gör man då? Under ett antal decennier har vi varit slavar under idén att rött serveras till kött och vitt till fisk med några femtekolonnare i...
Blogginlägg 20 maj, 2021
Om man blir idiot-förklarad när man hävdar att man ska producera sött isvin i Västerbotten på svenska äpplen som ska säljas på en världsmarknad så blir saken inte bättre av att man lägger till att man dessutom ska plantera stora äppelodlingar i en sub-arktisk region känd för att vara karg, mörk, förbjudande, myggig och allmänt på efterkälken. Det blev ganska tidigt i Brännland Ciders historia klart...
David Kringlund
Blogginlägg 29 april, 2021
Under David Kringlunds tur till Norrland för någon vecka sedan fick vi äran att ta emot honom. David är en av dryckesbranschens mest lysande stjärnor just nu, med en helt fantastisk Youtube-kanal för dryckesintresserade.  David har arbetat med dryck i över ett decennium och hans specialintresse är cocktails. Många känner honom redan från den Youtube-kanal han driver med ingående innehåll om dryck, hur man ska tänka...
Digital Provning
Blogginlägg 29 april, 2021
Vår partner och distributör Vinunic bjuder nu in till en kostnadsfri provning av vårt huvudsortiment. Den 6:e maj kl 1830 kör vi, och du är varmt välkommen! Mycket har hänt sen starten och Brännland Cider är idag en leverantör av iscider som dricks över hela världen. Att producera iscider i (norra) Sverige har givetvis också varit ett arbete med tänja gränser, utbilda och berätta och hel...
Blogginlägg 16 april, 2021
Här finns en filmad version av Sakernas tillstånd, mars.  Sakernas tillstånd är en regelbunden rapport från Brännland Cider som beskriver just det. Vi har underhållit er med information med varierande intensitet genom åren och nu är det tänkt att det ska ske med större regelbundenhet. Sakernas tillstånd således. I mars har vi befunnit oss i rött läge i ett år i den meningen att vi sedan...
Dessertviner
Blogginlägg 15 april, 2021
I modern vinkultur har söta viner förpassats till periferin. Varför är det så? Vad är det som är svårt med sött vin? Och är det så att vi inte dricker det för att vi inte tycker om det eller är det så att vi inte tycker om det för att vi inte dricker det? När Brännland Cider började producera och sälja iscider kommersiellt 2013 var det...

Är du över 20 år? Are you old enough?

Den här sidan visar information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig därför till besökare över 20 år.

This page contains information about alcoholic beverages which means you must be 20 years old to enter.