Blogginlägg 20 maj, 2021
Om man blir idiot-förklarad när man hävdar att man ska producera sött isvin i Västerbotten på svenska äpplen som ska säljas på en världsmarknad så blir saken inte bättre av att man lägger till att man dessutom ska plantera stora äppelodlingar i en sub-arktisk region känd för att vara karg, mörk, förbjudande, myggig och allmänt på efterkälken. Det blev ganska tidigt i Brännland Ciders historia klart...
David Kringlund
Blogginlägg 29 april, 2021
Under David Kringlunds tur till Norrland för någon vecka sedan fick vi äran att ta emot honom. David är en av dryckesbranschens mest lysande stjärnor just nu, med en helt fantastisk Youtube-kanal för dryckesintresserade.  David har arbetat med dryck i över ett decennium och hans specialintresse är cocktails. Många känner honom redan från den Youtube-kanal han driver med ingående innehåll om dryck, hur man ska tänka...
Digital Provning
Blogginlägg 29 april, 2021
Vår partner och distributör Vinunic bjuder nu in till en kostnadsfri provning av vårt huvudsortiment. Den 6:e maj kl 1830 kör vi, och du är varmt välkommen! Mycket har hänt sen starten och Brännland Cider är idag en leverantör av iscider som dricks över hela världen. Att producera iscider i (norra) Sverige har givetvis också varit ett arbete med tänja gränser, utbilda och berätta och hel...
Blogginlägg 16 april, 2021
Här finns en filmad version av Sakernas tillstånd, mars.  Sakernas tillstånd är en regelbunden rapport från Brännland Cider som beskriver just det. Vi har underhållit er med information med varierande intensitet genom åren och nu är det tänkt att det ska ske med större regelbundenhet. Sakernas tillstånd således. I mars har vi befunnit oss i rött läge i ett år i den meningen att vi sedan...
Dessertviner
Blogginlägg 15 april, 2021
I modern vinkultur har söta viner förpassats till periferin. Varför är det så? Vad är det som är svårt med sött vin? Och är det så att vi inte dricker det för att vi inte tycker om det eller är det så att vi inte tycker om det för att vi inte dricker det? När Brännland Cider började producera och sälja iscider kommersiellt 2013 var det...
March report, Brännland Iscider
Blogginlägg 31 mars, 2021
Det har varit ett annorlunda år och ett synnerligen hektiskt mars. Häromdagen tog vi tillfället i akt och stannade upp en stund för att berätta om vad som händer hos oss.  Brännland Cider, årgång 2019, är speciell på många sätt. Kanske framför allt för att den har utgjort en pusselbit för oss när det gäller att ta fram världens bästa iscider. I den här videon så...
Sorbet och cider
Blogginlägg 26 mars, 2021
Låt oss återvända till våra vänner på Köksbaren i Umeå och se vad de bjuder på för sköna smakkombinationer. Men den här veckan dök det upp något oväntat.  Förra veckan var det en mer klassisk Crème brûlée. Den här veckan nåt helt annat. "Det här var vi själva lite förvånade över att det funkade så bra....men så är det. Och då var det såklart nåt som...
Hur dricker man Brännland Cider?
Blogginlägg 25 mars, 2021
Det är många som undrar. Men det är faktiskt inte svårare än att hälla upp lämplig mängd i ett lämpligt (vin)glas och njuta. Okej, jag fattar, vårt förhållande till söta viner är inte helt okomplicerat. De flesta ryggar lite när söta viner kommer på tal. Det är inte fashionabelt att dricka dem och vi förknippar dem nästan uteslutande med desserter eller, för den lite mer vågade,...
Brännland Cider Ingegerd Råman
Blogginlägg 18 mars, 2021
Från äpplet, genom våra händer, in i en flaska och sedan ned i ett glas – ett glas formgivet för njutning. Det var själva grundtanken för oss, att skapa en helhetsupplevelse av den iscider vi gör. Resultatet blev La Pomme. Som en del i ambitionen att väva samman alla aspekter av vad vi vill att vår iscider ska vara närmade vi oss legendariska svenska glasformgivaren och...
Blogginlägg 17 mars, 2021
Påsken är en av de där högtiderna som vi kanske ska passa på att njuta lite extra av i tider som dessa. Till vår stora glädje är Sofia Wood och Elsa Billgren från populära podcasten Billgren/Wood av samma uppfattning. Och till vår ännu större glädje så känner de att Brännland Iscider kan sätta guldkant på påsken bortom att den markerar vårens och ljusets ankomst. Lyssna på...

Är du över 20 år? Are you old enough?

Den här sidan visar information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig därför till besökare över 20 år.

This page contains information about alcoholic beverages which means you must be 20 years old to enter.