Blogginlägg 1 februari, 2016
​Efter en ovanligt kall januari sätter vi igång extraktionen betydligt tidigare än vanligt. De kalla temperaturerna över jul och nyår och köldstötarna i början av januari har gett vår äppelmust chansen att frysa igenom ordentligt.
Blogginlägg 11 januari, 2016
I december kom så äntligen den stora kylan och för iscider-producenten innebär det att fånga ögonblicket oavsett om det är jul, nyår, röda dagar eller klämdagar. Är det kallt så måste äpplen pressas.Under helgerna har vi pressat drygt 50 ton äpplen och står nu i startgroparna för nästa steg i produktionen. Precis som våra tre tidigare år så har vi även detta år nya ambitioner. Vi...
Blogginlägg 5 juni, 2014
​Vi har i flera inlägg på den här bloggen och i ett otal andra sammanhang pratat om det vi nu kallar Terroir-projektet. Tanken om att skapa en Norrländsk iscider-region genom att för första gången i stor skala odla äpplen i Västerbotten.
Blogginlägg 14 maj, 2014
​Vår mat är mer än någonsin politik. Var den kommer ifrån, vad den innehåller och vad den har för efterverkningar på människors hälsa och på vår miljö. I Sverige är den mat som innehåller alkohol om möjligt än mer en politisk fråga än i andra delar av Europa.
Blogginlägg 24 mars, 2014
​Äntligen kom kylan! Efter en vinter med både hård kyla och ovanlig värme för årstiden lovade väderleksprognosen till sist temperaturer en bra bit under minusstrecket. Till skillnad från alla andra som uppskattat det vårlika vädret har vi väntat och längtat efter kylan. Kylan som gör det möjligt för oss att genomföra extraktionen av årets iscider.

Är du över 20 år? Are you old enough?

Den här sidan visar information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig därför till besökare över 20 år.

This page contains information about alcoholic beverages which means you must be 20 years old to enter.