Nyheter 28 maj, 2015
​Maj månad innebär både avslut och början. Vi stoppar jäsningarna när vi tycker att iscidern har nått tillräckligt hög alkoholhalt och startar arbetet med att få årets årgång på flaska. Vi ska planera filtrering, blend och buteljering. För att ha 20.000 korkar, flaskor och etiketter på plats i slutet av augusti krävs en hel del förberedelser.
Nyheter 28 april, 2015
​När vi nu jäser vår fjärde årgång så infinner sig plötsligt och ganska oväntat ett visst lugn. Nattsömnen är om inte ostörd så åtminstone lite mindre klarvaken än tidigare år. Vad är det som har hänt? Svårt att sätta fingret på något enskilt och endast men tid och någon slags begynnande erfarenhet kan tänkas vara en del av svaret. Tidigare har varje ny händelse varit just ny.
Nyheter 2 april, 2015
​Efter att ha jagat allt möjligt annat under ett par års tid. Bland annat, rätt jästnäring, Systembolaget och diverse äppelleverantörer så slår det mig att jag saknar det lite längre formatet. En plats där man kan bre ut sig lite mer, ägna sig åt det större perspektivet. Eller bara berätta om vardagen i cideriet. Brännland Cider började med en berättelse och det är dags att ta upp tråden igen.
Nyheter 15 januari, 2015
​När Emil Seth Åreng placerade sig i finalen av den globala versionen av Diageo World Class 2012 och senare vann Chartreuse Cocktail Challenge i Stockholm stod det klart att han på kort tid hade karvat ut en plats i den absoluta världseliten bland bartenders på mycket kort tid.
Nyheter 11 december, 2014
​Det dryga år som gått sedan Peter Stenmark och Jacob Markström startade Köksbaren i Umeå har inneburit hårt arbete och välförtjänta framgångar för de båda krögarna. Från dag ett var det tydligt att Köksbaren fyllde en självklar plats i Umeås krogutbud
Nyheter 20 november, 2014
​I samband med att vi avslutar buteljeringen av 2013 så har vi äntligen och till slut också startat vårt försök med fatlagring. Vi har i all blygsamhet börjat med ett begagnat Bourgogne-fat från Louis Latour, ett så kallat Bourgogne Tradition, som har varit fyllt med vitt vin tre gånger innan vi fick det.
Nyheter 6 juni, 2014
​I september 2013 släppte vi knappt 9000 flaskor iscider från skörden 2012 på den svenska marknaden. Förväntningarna var stora. Släppet hade föregåtts av fina recensioner och inte minst vi själva var spända på att se hur Sverige skulle ta emot något så udda, inte bara i en kategori, cider, som är otroligt missförstådd utan också var något så otrendigt som ett sött vin.

Är du över 20 år? Are you old enough?

Den här sidan visar information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig därför till besökare över 20 år.

This page contains information about alcoholic beverages which means you must be 20 years old to enter.