Idag släpper Brännland Cider en begränsad upplaga om 1.200 flaskor av sin helt nya svenska cider P. P, som står för Pernilla och Perle, är en halvtorr lätt pärlande cider som kan drickas som aperitif, ackompanjera asiatisk mat eller serveras till något så enkelt som fläskkarré med äppelkompott.
Dansk Fruktvinshow utsåg Söndag den 31:a maj Brännland Iscider 2013, 33 Bx till vinnare i isvinsklassen 2015. Årgången tilldelades en silvermedalj men poänglistan visar att man var mycket nära ett guld, en medalj som ännu inte i showens historia utdelats till en jäst produkt. Tävlingen bedöms av några av Danmarks mest framstående sommelierer, vinhandlare och journalister.
Den 19:e mars får Umeå och Köksbaren besök av Markus Lundén, svensk vinmakare på tyska vin-huset Breuer i Rüdesheim. Breuer som vinmakeri grundades 1880 och har funnits i familjen Breuers ägo sedan tidigt 1900-tal. Man tillverkar framförallt vit Riesling av högsta klass men kan också erbjuda röda viner gjorda på Spätburgunder (det tyska namnet för Pinot Noir) och ett flertal söta viner.
I början av mars utvidgade vi vår närvaro ytterligare i Systembolagets sortiment. Brännland Iscider finns nu i 356 Systembolag vilket innebär att vi täcker in i stort sett hela landet i det fasta sortimentet. Vi är naturligtvis stolta över att att få möjlighet att sprida iscidern till ännu fler svenska livsnjutare.
Den internationellt erkända formgivaren och krukmakaren Ingegerd Råman har under hösten 2014 inlett ett samarbete med Brännland Cider kring utformningen av ett helt nytt vinglas. Glaset ska utvecklas specifikt för den iscider som Brännland Cider producerar, men ska också vara användbart som ett mindre vinglas för söta och torra viner.
Tillsammans har Per och Lars Åkerlund utgjort en viktig faktor för att lyfta Umeå och Norrland gastronomiskt. Sedan starten av butiken DUÅ, en gastronomisk butik som inte bara fokuserar på att presentera produkter och råvaror från hela världen till Umeå-borna utan också på att, genom utbildningar och mat och vinevenemang....